Poseta Hermes Kelly

Poseta Kelly (poarta numele printesei si actritei Grace Kelly) este realizata de o singura persona in intregime, orele de lucru fiind in numar de 18 pentru a “ aduce pe lume” o astfel de bijuterie. Pielea care se foloseste pentru aceaste genti ajunge in atelierele Hermes in forma finala atat din punct de vedere al tratarii cat si al dimensiunii acesteia, astfel incat expertul Hermes isi poate incepe imediat minuntata creatie.

Pielea de capra se foloseste pentru captuseala gentii, aceasta fiind de fapt prima etapa in crearea gentii Kelly. Dupa ce a fost realizata captuseala, geanta propiu-zisa este cusuta manual cu o ata cerata. Pentru cusut se foloseste fir dublu, fiecare perforatie a acului fiind foarte atent executata. Se face o mica gaura cu un instrument de perforat inainte de fiecare impunsatura a acului, grosimea firului determinand dimensiunea gaurii. 

Urmeaza manerele in procesul de confectionare a gentii Kelly, iar forma acestora este realizata manual cu o minutiozitate extraordinara. Manerele sunt slefuite cu glaspapir si apoi vopsite pentru a se corespunde cromatic cu nuanta gentii. Se aplica apoi ceara fierbinte pentru a proteja manerele de umezeala.  

Se aplica apoi partea din fata ce functioneaza ca si o clapeta, iar mai apoi semnul distinctiv pentru Hermes- cele 4 picioruse din aur pe partea inferioara. Fiecare dintre aceste accesorii metalice sunt aplicate manual.

Chiar daca pare greu de crezut poseta este apoi calcata pentru a netezi eventualele cute aparute pe piele. Ultima etapa( dar cu singuranta nu si cea din urma) consta in aplicarea celebrului logo din aur inscriptionat “HERMES PARIS”.