Perfectiune: Poseta Hermes Birkin

Detinand recordul de 170 de ani in oferirea celor mai extravagante produse din piele, posetele Hermes si-au castigat reputatia de cele mai cautate genti din istorie. Fiecare geanta este produsa manual din piele de cea buna calitate disponibila pe piata. Avand cea mai lunga lista de asteptare din istoria accesoriilor, poseta Hermes Birkin este cea care poate defini statutul celei care o poarta. Creata in anii 1920 de catre celebra casa de accesorii, Birkin este exemplul frumusetii clasice, al stilului care nu demodeaza niciodata si al design-ului fara varsta.

De unde vine totusi numele de Birkin? Gentile Hermes isi castiga identitatea cu ajutorul personelor celebre care le poarta sau care il inspira pe designer. Modelul Hermes Kelly si-a obtinut numele 20 de ani dupa Birkin, fiind accesoriul favorit al lui Grace Kelly. Geanta Hermes Birkin a fost creata avand-o ca imagine pe actrita Jane Birkin.

Jane Birkin, celebra datorita aparitiilor nud alaturi de cele ale lui Brigitte Bardot la sfarsitul anilor 1960, se afla intr-un avion alaturi de presedintele companiei Hermes. Geanta din panza a actritei , asemanatoare cu viitorul model Birkin , l-a inspirat in crearea unei genti noi pentru aceasta. Sase luni mai tarziu lui Jane i s-a prezentat schita pentru noul model Hermes Birkin. Actrita insasi a recunoscut ca geanta Hermes Birkin este mai celebra decat ea. BIRKIN a fost al doilea model ce poarta numele unei actrite, ambele genti ce poarta numele unor actrite au devenit simbolul accesoriului de lux care a revolutionat intreaga lume a modei.

De fapt “isteria” declansata de acest model este atat de persistenta incat Hermes Birkin face parte dintr-o clasa proprie. In 2004, modelul Hermes Birkin cu diamante incrustate s-a vandut in cadrul unei licitatii pentru suma de 64,800 $, pretul unei masini. Cu o lista de asteptare de cativa ani buni si preturi incepand de la 6000$, Birkin sunt greu de achizitionat chiar si pentru cei bogati si celebri. Vintage Birkin sunt piese la mare cautare printre colectionarii bogati, fiind lasate mostenire ca adevarate valori incontestabile.

 

Istoria Hermes a inceput acum 170 de ani iar stilul perfect al confectionarii manuale este evident la fiecare geanta Hermes. Pieile folosite de casa Hermes de la soparla la crocodil, capra, sau vitel sunt alese si tratate folosind cele mai bune metode pentru a conferi acestora un aspect lucios si o senzatie moale si placuta la atingere. Accesoriile gentilor Hermes Birkin sunt adevarate bijuterii. Gentile Birkin sunt oferite clientilor cu protectii antipraf atat pentru geanta in sine cat si pentru lacatelul acesteia si cheita(semen ale autenticitatii produselor Hermes).  Desi designul modelului Birkin a evoluat in proportii mici de-a lungul timpului, “esenta” gentii Hermes Birkin nu se schimba niciodata.