Alege geanta care se potriveste tipului dumneavoastra de conformatie corporala

Purtarea unei genti care este proportionala cu dimensiunile dumneavoastra poate sa creeze impresia unei siluete mai subtiri. De aceea este necesar sa invatati sa va alegeti geanta perfecta pentru dimensiunile dumneavoastra.


In cazul gentilor semnate de creatori celebri exista doua reguli fundamentale:

   1. A purta stilul corect de geanta este tot atat de importat ca si croiala hainelor dumneavoastra. Alegerea unei genti nepotrivite poate sa incunune sau poate realmente strica o tinuta.

     2. O geanta poate sa va faca sa pareti mai plinuta sau mai slaba in functie de dimensiunea, forma si modul de purtare al gentii( pe umar, in mana etc).


Nimic nu este mai imbatranitor sau dezagreabil decat  un model de  geanta ce nu vi se potriveste. Asa cum luati considerare stilul si croiala hainelor dumneavoastra, tot astfel ar trebui sa tineti cont si de dimensiunea si forma gentii atunci cand o alegeti.


Gentile pot fi folosite cu success pentru a distrage atentia de la partile corpului dumneavoastra de care nu sunteti multumita  sau pentru a atrage atentia asupra punctelor forte ale corpului dumneavoastra.


O poseta sau o geanta de umar pot sa completeze o tinuta, schimbandu-i stilul si conferindu-i distinctie. Nu toate femeile realizeaza ca in secolul XXI geanta nu mai este doar un accesoriu la moda ci un accesoriu necesar.pentru o tinuta impecabila.


Existe o multitudine de genti : XXL, mici, geanta tip postas, genti rotunde, dreptunghiulare, genti plic etc. Nu sunt de trecut cu vederea nici tipul si dimensiunea manerelor.  Dar oare pe care ar trebui s-o alegi dintre atatea modele si dimeniuni de genti ?


Stephanie Pendersen, autoarea cartii Gentile – Lucruri pe care ar trebui sa le stie orice femeie, (David & Charles 2006) se intreaba, “Poate o femeie plinuta sa poarte o poseta de dimensiuni foarte mici? Poate o migniona sa poarte o geanta supradimensionala? Desigur! Totul e sa alegeti modelul cu multa atentie.”


Femeile cu umerii lati si sanii mari

·                       Femeile din categoria menionata mai sus ar trebui sa evite gentile cu manere scurte care le ajung undeva in zona bustului, deoarece acest model de poseta nu face altceva decat sa le accenteze si mai mult umerii si bustul. Optati pentru o geanta cu manere lungi care purta ajunge pana in zona taliei sau o geanta tip “clutch” (fara manere).


Femeile cu abdomen si solduri proeminente

·                       Daca faceti parte din aceasta categorie optati mai degraba pentru o geanta cu manere scurte decat pentru una care pusa pe umar va va ajunge pana in talie. Alegand prima optiune distrageti atentia de la solduri si abdomen.  “Orice geanta care va va ajunge pana in talie sau mai jos va fac sa pareti ca un gogosar.", afirma  Jacqui Ripley, autorul lucrarii  The Makeover Book,(Piatkus 2004).


Femeile plinute

·                       Incercati sa evitati pe cat posibil posetele de dimeniuni reduse, acestea nu fac decat sa va “adauge” kilograme.. Alegeti in schimb o geanta cu dimensiuni medii spre mari. Gentile “clutch” pot fi purtate doar daca au dimensiuni mari. Acelasi autor Ripley adauga, “Daca sunteti masiva, o gentuta va va face sa pareti un gigant.”


Femeile inalte si slabe

·                       Evitati gentile cu forme lunguiete.  Echilibrati balanta purtand o geanta lata sau una tip “sacosa” .


Mignionele

·                       Aici se recomanda opusul gentilor indicate femeilor slabe si inalte. Puteti purta genti cu manere lungi si forme alugite. Evitati gentile XXL care va fac sa pareti si mai scunde decat sunteti.

Ca o regula generala alegeti-va geanta al carui model este in contrast cu forma corpului dumneavoastra. Femeile care au o constitutie tip “sirena” ar face o alegere excelenta purtand genti cu forme alungite in timp ce o silueta zvelta arata excelent alaturi de o geanta de forma rotunda.